hvid te – er noget af det fineste
– Måske er det fordi det er så koldt derude og fordi vinteren holder foråret væk. Og te er en dejlig ting at varme sig med, især den følgende, den smager nemlig lidt af forår.
Jeg fik en pose te forærende i går.
Jeg havde hørt om den. Det lyder også smukt, – hvid te, det lægger man mærke til. Så her en gryende og stille lørdag morgen fik jeg så prøvet den.
Hvid te er en speciel te og bliver kun bliver produceret i små mængder, fordi sæsonen hvor den kan høstes er meget kort.
Den skal plukkes tidligt om foråret, for det skal være inden knopperne brister og bladene springer ud. Derefter behandles det skånsomt. Detet dampes det let og tørres for at den fine smag og næringsstofferne kan bevares mest muligt.
Så den hvide te er en kostbar og udsøgt te, og den smager er dejlig. Måske lidt i retning af grøn te, men meget finere i smagen. Og så bliver den ikke bitter.
Når du laver hvid te skal vandet selvfølgelig koge, men må ikke være kogende når det hældes over teen.