En af de mest populære opskrifter i bloggen er salat med spinat, æble og valnød . Udover at stort set alle kan lide den, så er den er sund, smuk og nem at lave.
Jeg fandt opskriften i Crabtree & Evelyns Cookbook, en kogebog udgivet af Crabtree & Evelyn i 1989.
Bogen er meget smuk illustreret og har en samling af klassiske, rigtig anglofile landkøkken opskrifter. Og som der står på omslaget:
A book of light meals and small feasts.
Jeg har ellers måtte lede længe efter denne kogebog som jeg så i en gang i forbindelse med et ophold på den smukke herregård Serridslevgård i Horsens.
Bogen og herregården gik op i en højere enhed. Måske var det det, der gjorde den værd at gå på jagt efter. På den anden side synes jeg stadig a den “holder vand” efter at jeg har haft den i mange år.
salat med spinat, æble og valnød – til 4 personer
300 g friske spinatblade (helst babyspinat)
1 red delicious eller andet aromatisk æble
1 teske citronsaft
Dressing:
1 dl valnødder, evt. knust/hakket i mindre stykker
1/2 dl valnøddeolie
1/2 dl vegetabilsk olie (f.eks solsikkeolie)
1/2 teske honning
2 spsk. vin eller frugteddike
salt & pebber
Babyspinat, tynde skiver af æbler, og ristede valnødder anrettes på en tallerken. Det er en god ide at dryppe æblerne med citron- eller lemonjuice.
Dressingen til salaten mixer du af:
valnøddeolie, en anden mild vegetabisk olie, en frugt vineddike, 1/2 teske honning, salt & pebber. Smag evt til med lidt lime eller citron.
Valnødderne rister jeg ganske kort i en gryde med 1/2 teske smør og 1/2 teske honning. Ta’ dig den tid, det er det hele værd.
Nogen gange varierer jeg ved at drysse små stykker Danablue eller en anden blå ost over og bruger salaten som forret.
3 comments
Salaten lyder helt vildt lækker, jeg har tænkt mig at serverer den til svinesteg stegt som vildt til min mands 50 års fødselsdag, nu er det bare sådan at jeg mangler lidt mængde på råvarerne hvor meget af hver og hvor mange det rækker til
Hej Pernille,
Sorry, men her kommer det:
Følgende mængder bruger du til 4 personer:
300 g friske spinatblade
1 red delicious eller andet aromatisk æble
1 teske citronsaft
Dressing:
1 dl valnødder, evt. knust/hakket i mindre stykker
1/2 dl valnøddeolie
1/2 dl vegetabilsk olie (f.eks solsikkeolie)
2 spsk. vin eller frugteddike
1/2 teske honning
salt & pebber
Jeg sætter det også ind i opskriften!
Rigtig god fest!!
Den ER rigtig lækker, og JA alle KAN lide den ( også børnene 🙂
Jeg serverer den f.eks til vildt.