NU ER DET TIDEN TIL AT BRUGE GRÆSKAR!
Her får du to varianter på en rigtig god hokkaido suppe.Suppe med hokkaidogræskar er en af mine favoritter!
Brug evt. ingefær, løg og hvidløg og en god bouillon, som er godt at have med efter min mening, men ellers tilsæt forskellige grønsager efter smag og behag.
1. hokkaido suppe variant:
1 mellemstort hokkaidogræskar
2 hakkede løg
2-4 fed hvidløg
2 porrer
1/2 selleri
2 gulerødder
5 tomater
ca. 25 gr. frisk ingefær
1½ l. god bouillon
lidt olivenolie
Forberedelse
Del græskarret tag kernerne og det svampede græskarkød ud. Skær resten i store tern. Jeg har fået det tip lige at blanchere dem, og så give dem en kort nedfrysning, for at hente smagen endnu mere frem. Skræl selleri og gulerødder og skær dem op i små tern. Løg og hvidløg pilles og hakkes groft. Tomaterne blancheres og skindet fjernes. Porrerne skæres i ringe.
Tilberedning
Svits løg og hvid løg i en olie til de er blanke. Tilsæt lidt karry. Tilsæt græskar, selleri, gulerødder, og tomater. Det hele sauteres. Tilsæt ingefær og hvidløg, og hæld eventuelt lidt kogende vand hvis suppen er for tyk. Rør lidt fløde i den inden serveringen eller server evt. med en lidt cremefraiche. Drys med lidt grønt: enten purløg, persille, timian eller basilikum.
2. variant til tilberedning af hokkaidosuppen
Skær en hokkaido i 2 halvdele, fjern kernerne
Del stykkerne endnu en gang, og sæt det med ingefærstykkerne i et ildfast fad.
Klæd det hele i lidt olie, som er rørt med karry eller karrypasta.
Sæt fadet i ovnen i ca. 45 minutter.
Du kan simre en suppe ved ved siden af og derefter blende det hele sammen.
4 comments
Lyder lækkert. Har selv publiceret en græskarsuppeopskrift for nylig.
Hmm… den lyder god den opskrift! *Haps* Dén vil jeg prøve en dag! Tak fordi du deler ;o)
Jeg glemte jo lige at bemærke dit nye flotte banner foroven! Det er lige så varmt, flot og appetitlig som det andet!
Tak Ditte! Det er altid dejligt med dine kommentarer!