En frisk variant til Tapas og Meze: Fetasalat med agurk
Ofte er det rart at have forskellige slags tilbehør og kunne variere. I stedet for klassisk græsk salat med Feta laver jeg denne feta salat, hvor fetaen smuldres og røres til en creme. Enten kan man lave en anden salat ved siden af, eller også kan den bruges som del af forskellige småretter. Under alle omstændigheder smager denne her rigtig godt sammen med noget brød.
Det skal du bruge
1 agurk
250 g feta
Saft af ½ citron
1 rødløg
½ dl olivenolie
En spsk. af hver: purløg, mynte og persille
Maldon salt
Sort peber
Skræl agurken og skær den i bitte små tern. Tilsæt salt, bland det godt og lad det stå i et tynd-masket si for at dræne agurken for vand i ca. ½ time. Vend ind imellem.
Smuldr fetaen – som gerne må være græsk og cremet – i en skål og rør den med olivenolien og evt. en skefuld vand. Smag til med frisk kværnet sort peber.
Hak rødløget fint og bland det i fetacremen med de fint hakkede krydderurter og den drænede agurk.
Smag evt. til med lidt salt.
Serveres tapas eller som tilbehør med grillet pitabrød, rugkiks eller helt simpelt med et godt brød.
1 comment
Jeg er vild med dine billeder – og opskrifter. Tak. Og har også suget til mig ang. dine tips med Rooibush teen…. For min skyld måtte du godt skrive noget tiere ;o)
/Ditte