Nemt og godt
Når der er sæson for butternut squash og andre græskar, laver jeg tit denne ret. Den er dejlig nem og sund med indhold af af magnesium, A-, E- og C-vitamin (gode antioxidanter). Derudover indeholder den cartenoider. I følge en amerikansk ernæringsekspert, Carol Cottrill, har fødevarer rige på carotenoider, ligesom græskar, gulerødder, butternut squash, søde kartofler, appelsin og peberfrugt, vist sig at nedsætte risikoen for forskellige cancerformer. Græskar og søde kartofler er i øvrigt også lowcarb mad, er mættende og har ikke så mange kalorier.
TIP
Det, der mange gange afholder folk fra at lave mad med græskar ,er dens skal. Skallen er ret hård, men den behøves ikke skrælles, det er nemmere når den bagt. Så er det meget nemt og hurtigt at fjerne skallen.
– Jeg plejer oftest at servere det i fadet og lader folk selv gøre arbejdet.
Opskriften kan varieres med forskellige græskar, forskellige slags kartofler eller andre rodfrugter som fx selleri.
Butternut Squash med kartofler i fad
Skræl 4-5 store bagekartofler
Del den vaskede græskar i mindre stykker
Læg kartofler og græskar i et ovnfast fad
Hæld lidt godt olivenolie over
Drys med salt og peber og frisk timian.
Sæt fadet i ovnen på 180 grader indtil det er klart.
Er du også blevet glad for græskar så prøv også opskriften på Hokaido suppe

1 comment
Jeg elsker altså dine billeder – fuld af sol, varme og meget appetitlige!! TAK.