Nogen gange er de bedste ting så fantastisk simple.
Dette glas appelsin marmelade er fyldt med solskin og er en af min mands favoritter. Det får derfor aldrig tid til at blive for gammelt i køleskabet. Fremstillingen af denne appelsinmarmelade, eller rettere sagt appelsinsyltetøj, en af mine tilbagevendende aktiviteter i køkkenet. Det smager vidunderligt og så er det også vidunderlig nemt og hurtigt at lave.
Til denne appelsin marmelade skal du bruge
To usprøjtede økologiske appelsiner, som skal skylles.
Bunden og toppen skæres væk, inden de skæres i både,
(- og ikke noget med at skrælde dem!)
Tilsæt to til tre spiseske rørsukker og korn fra en halv stang vanilje.
Og hak dem groft i foodprocessoren.
Voila! Det er simpelthen det – und nichts weiter.
Engang imellem laver jeg den dog med en halv lime eller citron, og en lille håndfuld hele mandler, som jeg blander i, efter det er marmeladen er “hakket”.
Man kan evt. smage til med diverse udvalgte ædle dråber fra barskabet, men personlig foretrækker jeg den foruden.
Med noget godt ost og godt brød er det en af favoritterne til brunch i weekenden.
Apropos godt brød: Tusind tak til Max for opskriften af “Verdens bedste brød”!
Endnu en dejlig og nem opskrift, som er blevet en mine favoritter og som har udkonkurreret brød fra Emmerys hjemme hos os. Hemmeligheden med dette brød er, at det bages i en gryde med låg. Du kan finde den med video-vejledning på http://www.kvalimad.dk/opskrifter/verdens-bedste-broed – Prøv det endeligt, hvis du ikke allerede har gjort det!
2 comments
Hej! Det ser lækkert ud med “rå” marmelade, men jeg har ingen food processor – nogen idé om, hvorvidt en stavblender kan bruges? : )
Hej Sara,
Jeg tror en stavblender er fin til opgaven.
Bedste hilsner
og god fornøjelse!