Midt i agurketiden er Gazpacho et must do/must have. Hvor skønt, at noget der er så sundt, kan smage så vidunderlig.Den bedste Gazpacho jeg nogensidnde har fået var i Madrid. Den smagte af sol og sommer, men især af aromatisk agurk. HJeg har så siden hen fundet en god og enkel Gazpacho opskrift fra Delicious Days, som er original spansk opskrift. En anden god ting ved denne Gazpacho opskrift er, at den kun tager 10 minutter at lave:
Til 4 personer, som lille forret eller sund snack, skal du bruge:
2 skiver daggammelt brød
500g tomater
1 rød peber
1 grøn peber
1 agurk
1 løg
1-2 fed hvidløg
~1 tsk salt
1/2 – 1 tsk sukker
sort peber
evt. lidt tørret chili (some like it hot) og et skvæt citron
2-3 tsk hvid vineddike elle sherry-eddike
4-5 tsk god olivenolie
isterninger
Start med at lægge brødet i blød i en skål med vand.
Halvdelen af peberfrugter og agurken lægges til side. Det skal bruges til servervingen senere.
Så snittes tomaterne i både, agurker, løg og peberfrugt til og blend det jævnt.
Tag brødet op og pres vandet fra, tilsæt eddike, olie salt og peber, men forsigtig, kunsten ligger i tilsmagningen.
Jeg kan godt lide lidt chili i og et lille skvæt saft af en citron. Det hele blendes sammen igen, evt. med nogle isterninger. Smag til igen. Er den hjemme kan den anrettes og serveres, ellers stilles gazpachoen på køl, gerne også natten over.
Inden serveringen snittes peberfrugt og agurk, som var lagt til side, i meget fine små tern. Afkøl evt. portionsskåle eller glas, inden du anretter for Gazpachoen skal være kold ved servering.
Drys lidt ekstra friskmalet peber på inden du topper med de fine grøntsagstern og et par dråber olivenolie .
1 comment
uhm…..velsmag