Rivercottage inspireret jordbærmarmelade
Når min datter kommer hjem fra København i næste weekend skal hun vågne til duften af friskbagte scones serveret med hjemmelavet jordbærmarmelade.
Inspireret af jordbærfest-udsendelsen fra River Cottage, hvor der rundhåndet blev delt ud af gode tips, lykkes det mig at indfange jordbærrenes friske og aromatiske smag på glas. Et af de gode tips var at supplere med en anden frugt for at tilføje lidt syre til jordbærrenes sødme og aromatiske blade fra en duftgeranie. Jeg brugte ananassalvie, men et par blade citronmelisse er sikkert også et hit. Jeg bruger mindre sukker end i udsendelsen, for ikke at få marmeladen helt så fast som de foretrækker det i England.
Ingredienser
1 kg friske jordbær
750 g syltesukker
3 store ferskner (eller anden frugt med lidt syre)
1 spsk. Limoncino (citronlikør) eller et par tsk. citronsaft
1 tsk. smør
Tilberedning
Start med at gøre sylteglas klar i en stor gryde med kogene vand.
Så er det jordbærrenes tur, som vaskes og renses for stilke.
Derefter mases de let med en ske i en skål og bliver sat over til de koger. Først når jordbærrene koger, tilsættes sukkeret, dernæst den anden frugt, citronlikøren og et par aromatiske blade.
Lad det hele koge ved svag varme i 10 minutter. Fjern skummet undervejs og rør så smørret ind i marrmeladen når den er færdig med at koge. Det skulle efter sigende gøre den endnu mere klar i farven.
Til sidst hældes marmeladen over på glas. Pynt evt. med et ekstra blad og luk glassene mens de er varme.