Duften af hjemmebagte boller og en varm kop chokolade kan få hyggebarometeret til at tage højdespring
Jeg havde ledt efter en god opskrift på klassiske fødselsdagsboller i mange år. Jeg har også prøvet rigtig mange opskrifter, den ene mere skuffende end den anden. De blev bare aldrig “rigtige”, indtil jeg fik denne her.
Den er så god, at jeg aldrig har prøvet andre af denne type boller siden.
De smager godt, dufter på den rigtige måde, de er luftige og så minder de mig om de børnefødselsdage, jeg selv har været til, da jeg var barn. Efterhånden har jeg delt denne opskrift med rigtig mange, som har været hjemme hos til hygge- og fødselsdage.
Ingredienser
50 g gær
½ dl vand
½ liter skummet- eller minimælk
3 spsk. olie
1 tsk. salt
1 ½ spsk. honning
700 -750 g hvedemel
1 æg til pensling
Tilberedning
Gæren udrøres i lunkent vand. Resten tilsættes og dejen æltes godt igennem, også gerne i en røremaskine.
Lad dejen hæve i 40-60 minutter.
Ælt dejen lidt igen og form den til boller, ca. 20 stk.
Brug evt. lidt mel på hænderne for at forme bollerne.
Sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. 20. minutter.
Bollerne bages i forvarmet ovn i ca. 10-15 minutter på 200°.
NB! Dejen må ikke være for fast. Den skal være så flydende/fast, at man lige netop kan forme boller
Bollerne kan fint fryses og lunes i ovnen.
2 comments
Uhm, hvor ser de bare dejlige ud.
Skal til at bage dine boller, og kom til at tænke på om du bruger varmluft??? Tak for en æstetisk og informativ blog.
Bedste hilsner og god søndag,
Stig